Typo 2D

Met name de Duitse spellenscène is gevoelig voor verjaardagen en jubilea. Bestaat een spel 10 jaar, dan trekken ze alle registers open en worden we getrakteerd op een speciale editie. De Nederlandse spelauteur Corné van Moorsel heeft hier ook een tikje van meegekregen. Via zijn uitgeverij Cwali viert hij de tiende verjaardag van zijn woordspel Typo met de opvolger Typo 2D.

typo2d-boxshot

Het spelsysteem maakt een uitstapje naar de tweede dimensie. De kaartjes worden nu in horizontale en verticale ketens aangelegd. Ook de vormgeving is aangepast: de kaartjes zijn vierkant, de letters zijn gekleurd. Sommige kaarten zijn voorzien van symbolen, waardoor je ze anders kunt aanleggen.

typo2d-letters

Het origineel was een succesvol kaartspelletje. Typo haalde in 2005 de lijst van aanbeveling van de Jury Spiel des Jahres en de Top 10 van de à la carte Kartenspielpreis. In 2010 verscheen een heruitgave bij University Games.

Typo 2D wordt voor een zacht prijsje aangeboden via de crowd funding site Spieleschmiede. Daar kun je tot begin mei een exemplaar bestellen. Naarmate er meer geld binnenkomt, worden er extraatjes aan het spel toegevoegd. Typo 2D wordt naar verwachting in augustus 2014 geleverd.

Meer informatie: