999 Games komt met Madeira en Caverna

De redactie van 999 Games is de afgelopen weken druk geweest met het proeven van de oogst van Spiel 2013. De eerste lekkernijen voor veelspelers hebben het testproces overleefd en zijn verhuisd naar de releaseplanning van 2014.

In het eerste kwartaal (ongetwijfeld voor de deadline van de Nederlandse Spellenprijs) verschijnt de Nederlandse editie van Madeira. In dit bordspel van Nuno Sentieiro en Paulo Soledade zijn de spelers kolonisten op het eiland Madeira. Ze werken aan een optimale economische motor, door de ontwikkeling van land, het verzamelen van grondstoffen, het gebruiken van gebouwen en het oogsten en verhandelen van suiker en wijn. Het centrale actiemechanisme maakt gebruik van dobbelstenen.

Uwe Rosenberg’s Caverna is een zusterspel van het populaire bordspel Agricola. Het fundament van het spelsysteem is bekend, maar is op een aantal manieren aangevuld en aangepast. Samengevat: de kaarten uit Agricola zijn vervangen door gebouwen, in de grotten graaf je mijnen en zoek je robijnen, je kunt jouw boeren gewapend op een queeste naar extra grondstoffen sturen, honden & ezels zijn de nieuwe diersoorten. Voor Caverna is nog geen productiedatum geprikt, 999 Games houdt het daarom op ‘hopelijk in de eerste helft van het jaar’.

Meer informatie: