CAPO, een nieuw Nederlandstalig kaartspel

capo-coverAfgelopen maand is het nieuwe Nederlandstalige kaartspel CAPO op de markt gebracht. CAPO is bedacht door Dennis van Rijswijk. In dit kaartspel uit het ‘climbing game’ genre probeer je rondes te winnen door als eerste jouw kaarten weg te spelen. Hiermee verzamel je de stadskaarten waarmee je het spel probeert te winnen. Je kunt jouw kaarten op drie manieren spelen: als enkele kaart, als duo of als een CAPO (een combinatie van vier kaarten). De gekozen hoeveelheid moet door de medespelers worden bediend, uiteraard met kaarten van een hogere rang. Speciale kaarten introduceren extra mogelijkheden.

Op de website van de auteur vind je veel informatie over dit spel, waaronder de spelregels en voorbeelden van de smaakvol vormgegeven speelkaarten.