Eight-Minute Empire

eight-minute-empire999 Games meldt dat het nieuwe bordspel Eight-Minute Empire wordt uitgeleverd aan de spellenwinkels. Eight-Minute Empire is een razendsnel veroveringsspel met een opvallende speelduur. Volgens de uitgever duurt het spel met ervaren spelers maar acht minuten.

Uit een aanbod van zes kaarten moet je één exemplaar kiezen. Op de startspelerpositie wordt geboden met geld. Daarna kiezen de spelers in klokrichting om de beurt steeds één kaart. Het kiezen van de kaart kost ook geld, afhankelijk van de positie in het kaartaanbod (waar nieuwe kaarten steeds van rechts naar links doorschuiven). Op de gekozen kaart zijn een goederensoort en een direct uit te voeren actie afgebeeld. De acties helpen je bij het veroveren van gebied: legers (ver)plaatsen, een stad bouwen of vijandelijke legers vernietigen. Het spel eindigt wanneer een bepaalde hoeveelheid kaarten is gespeeld. Dan krijg je punten voor meerderheden (legers + steden) in gebieden, meerderheden in de vier continenten en voor setjes goederensymbolen op jouw kaarten.

Meer informatie: