Goblins vieren vakantie op Kahuna

kahuna-cover-wggVolgende week komt White Goblin Games met de tweede Nederlandstalige editie van Kahuna. De oorspronkelijke editie van dit tactische tweepersoonsspel van Günter Cornett verscheen in 1997 bij zijn eigen Bambus Spieleverlag onder de naam Arabana-Ikibiti. Kosmos kwam in 1998 met het professioneel geproduceerde Kahuna, dat in 1999 door 999 Games voor het eerst in Nederland werd uitgebracht. De licentie van 999 Games is al een tijd verlopen, waardoor de Goblins dit mooie spel opnieuw op de markt kunnen brengen.

De spelers proberen zoveel mogelijk van de 12 eilanden onder hun invloed te brengen. Hiertoe vormen ze met hun staafjes verbindingen tussen de eilanden. Het aanleggen van de staafjes op vrije verbindingen is kaartgestuurd. Met een dubbele kaartactie mag je zelfs een vijandelijk staafje verwijderen. Wanneer jij de meeste verbindingen naar een eiland controleert, krijg jij (tijdelijk) de macht over dit eiland. Dan gaan daar de resterende staafjes van je tegensstander terug naar zijn voorraad, wat meteen gevolgen kan hebben voor meerderheden op naburige eilanden. Jouw macht markeer je met machtstenen. Bij twee tussentellingen krijgt de speler met de meeste machtstenen één resp. twee punt(en). Bij de eindtelling gaat het saldo van de machtstenen naar de sterkste. Kahuna is een geslaagd tweepersoonsspel, mooi dat dit spel hier weer verkrijgbaar is.

Meer informatie: