De paleizen van Carrara en Brugge

De Duitse uitgever Hans im Glück leek in het verleden een min of meer exclusieve relatie met 999 Games te onderhouden. Inmiddels heeft ook White Goblin Games de Autobahn naar München gevonden, om met twee interessante licenties naar huis terug te keren. De Goblins komen later dit jaar met de bordspellen De paleizen van Carrara (van Wolfgang Kramer en Michael Kiesling) en Brugge ( van Stefan Feld).

carrara-bord

Carrara heb ik nog niet voor een complete pot op tafel gehad, ik kwam nog niet verder dan gesnuffel op een spellenbeurs. Brugge heb ik meerdere keren gespeeld. Ik moest de eerste pot wennen aan de hoeveelheid verschillende kaarten, maar kreeg daarna de smaak goed te pakken. Brugge bevalt mij inmiddels beter dan de bij veelspelers populaire zware jongens van Feld. Een goede keuze van de Goblins!

brugge-bord

Deze spellen zijn samen met Andor van 999 Games in de race voor het Kennerspiel des Jahres, waarvan de winnaar morgenochtend in Berlijn wordt bekendgemaakt.

Meer informatie: