De Poorters van Nieuwstad

poorters-box999 Games ging ruim een jaar geleden op zoek naar het perfecte spel. Dit deden ze niet in hun eigen testomgeving, maar via een ‘crowdsourcing’ actie werden de voorkeuren van spelers gevraagd en meegenomen. Zo’n 3000 spelliefhebbers hebben gestemd op hun favoriete eigenschappen van een bordspel. Op basis van deze eigenschappen heeft Tycho van den Broek een spelconcept ingeleverd dat is uitgegroeid tot het bordspel De Poorters van Nieuwstad.

De Poorters van Nieuwstad werd afgelopen vrijdag feestelijk gepresenteerd op een releaseparty in het bedrijfsgebouw van 999 Games. Eigenaar Michael Bruinsma overhandigde daar de eerste exemplaren aan de auteur en de vormgever. Door onverwachte omstandigheden heb ik deze middag gemist. Niek Ederveen was zo vriendelijk om zijn foto’s ter beschikking te stellen.

Michael Bruinsma met het eerste exemplaar - foto: Niek Ederveen

Michael Bruinsma met het eerste exemplaar – foto: Niek Ederveen

Spelbeschrijving 999 Games: in dit spannende bordspel stichten de spelers een nieuwe stad. Deze ontwikkelt zich door het bouwen van nieuwe gebouwen, waardoor het aantal Poorters dat er woont groeit. Met het toenemen van de welvaart vervangen de Poorters het omringende bos door grazige weiden en wuivende graanvelden. In de stad verrijzen statige herenhuizen en wordt er samengewerkt aan het Stadhuis, het Hospitium en andere gemeenschappelijke gebouwen.

auteur Tycho en vormgever Rogier - foto: Niek Ederveen

auteur Tycho en vormgever Rogier – foto: Niek Ederveen

De Poorters van Nieuwstad is onderweg naar de spellenwinkels en ligt vanaf dinsdag in de schappen.

Meer informatie: