Spieleautoren-Wettbewerb 2013

hippodiceDe Hippodice Spieleclub heeft de uitslag van het ‘Spieleautoren-Wettbewerb 2013’ bekendgemaakt. Deze gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs is dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Een jury van vakmensen uit de Duitse spellenbranche beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De top 3 van 2013 luidt als volgt:

  1. ROMA – Kampf um die Überreste Roms van Steffen Brückner (Duitsland)
  2. Steam Noir: Revolution van Daniel Danzer (Duitsland)
  3. Rothenberg van Phil Walker-Harding (Australië)

De speciale prijs voor het beste tweepersoonsspel ging naar Pagoden von Dra Chen van Arve Daniel Fühler. De speciale prijs voor het beste avondvullende spel ging naar Heinrich IV: Ein König auf Reisen van Christian Scheibner.

Meer informatie: