Nieuws van Michael Schacht

De Duitse spelauteur Michael Schacht heeft vandaag een digitale nieuwsbrief verspreid. Hierin vind je informatie over zijn nieuwe spellen en andere wetenswaardigheden. Michael kondigt de volgende nieuwe spellen aan:

QUIETVILLE (Kanga Games).
quietville-boxHet kaartspel Quietville verschijnt in een uitgebreide nieuwe editie op de Aziatische markt. Het stadje Quietville is op zoek naar een burgemeester. Kandidaten voor de functie moeten bewijzen dat zij hun deel van de stad kunnen besturen. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De stad ligt naast een actieve vulkaan, is het doelwit van buitenaardse invasies en de favoriete speelplaats van een gemuteerde radioactieve dinosaurus. Het is zaak om tussen de rampen door zo goed mogelijk te bouwen en vervolgens de schade te beperken. Meer informatie : Kanga Games.

ZOOLORETTO – LÖWENEDITION (Abacusspiele).
In deze nieuwe editie van het populaire bordspel Zooloretto krijgt de koning van het dierenrijk de plek die hem toekomt. Je kunt de nieuwe leeuwentegels in plaats van een andere diersoort in het spel brengen.

Zooloretto met leeuwen

Zooloretto met leeuwen

COLORETTO – JUBILÄUMSEDITION (Abacusspiele).
Het kaartspel Coloretto bestaat tien jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumeditie met de afbeeldingen uit de Russische editie.

AFRICANA – KATALOGEDITION #12 (Abacusspiele).
De nieuwe catalogus van de Duitse uitgever Abacus bevat een extraatje voor het bordspel Africana. Dit zijn twee helpers waarmee je gratis van kaartkleur kunt wisselen.

BIBERBAU & CO. (Haba).
Dit is een kaartspel voor kinderen vanaf vier jaar. Ze moeten aan de hand van opdrachten huizen met meerdere verdiepingen bouwen, zonder daarbij in herhaling te vallen.

SCOTLAND YARD (Ravensburger).
Michael Schacht werkt mee aan een nieuwe editie van de klassieker Scotland Yard. Aan het spelsysteem worden zes nieuwe elementen toegevoegd. Met de bijpassende app word je door het spel geleid en worden ‘augmented reality’ effecten toegevoegd. Dit spel wordt op Spiel 2013 verwacht.