Bounty Hunters kaartspel

Bij het Asmodee label Zygomatic verscheen afgelopen zaterdag Bounty Hunters, een kaartspel over premiejagers in het Star Wars universum. Het speelveld bestaat uit vier gekleurde zonekaarten, waarboven vier gedekte trekstapels (doelwit, premiejager, Jawamarkt en contracten) met deze kaartkleuren liggen en waaronder ruimte is voor vier aflegstapels. Iedere speler neemt één kaart van elke trekstapel gedekt op de hand.

Elke ronde voeren de spelers tegelijkertijd drie stappen uit: 1) Ze trekken een vijfde handkaart. 2) Ze kiezen één handkaart, die ze ongebruikt afleggen voor één credit of die ze open voor zich neerleggen. Sommige kaarten kun je gratis actief uitspelen, voor andere kaarten moet je eerst de kosten betalen. Kan of wil je dit niet, dan leg je deze kaart vooralsnog gedraaid (inactief) neer. Zulke kaarten kun je in een latere beurt alsnog activeren. 3) Ten slotte geven ze hun handkaarten door.

Doelwitkaarten kun je vangen met aanvalskaarten (premiejagers uit de desbetreffende stapel en droids uit de Jawamarkt), waarvan de aanvalswaarde gelijk of hoger is dan het doelwit. Sommige doelwitten leveren een credit of een contractkaart op. Kaarten uit de Jawastapel kosten credits om te activeren. Hier vind je ook kratten die veel punten kunnen opleveren (met een eindbonus voor de speler met de meeste kratten). Contracten zijn opdrachtkaartjes, die punten opleveren wanneer je aan de voorwaarde voldoet. De speler die als eerste vier doelwitten vangt, wordt beloond met één credit en een actief contract. Dan speel je na de huidige ronde nog twee rondes door, waarna de punten worden geteld. Naast de bovengenoemde pluspunten krijg je strafpunten voor bijna alle premiejagerkaarten.

Bounty Hunters is een ontwerp van Frédéric Herny. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 20 minuten. Het spel bevat onder meer Nederlandstalige spelregels.

Meer informatie: