Sea or Shore bij Jolly Dutch

Vanaf woensdag 1 mei ligt het veertiende Jolly Club kaartspel Sea or Shore in de winkels. Dit spel is ontworpen door Lars Jansen, bekend van het kaartspel Perfect Numbers.

Bij Sea or Shore moet je zoveel mogelijk schatten van verschillende kleuren opduiken. Dit doe je door op het juiste moment de beste kaarten te spelen. Daarbij mag je met jouw afdekkaart het eiland (cijfer) of de zee (kleur) bedekken. Per kleur wint de speler met de enige c.q. hoogste kaart de slag. Er zijn dus meerdere winnaars mogelijk. Als winnaar van een kleur mag je de schatkaart van die kleur uit het midden pakken, als deze bovenop de trekstapel ligt, en open op jouw scorestapel leggen. Alternatief mag je bij een kleurmatch de bovenste schat van andermans scorestapel pakken. Win je de slag van een kleur, maar ligt er geen schatkaart voor het grijpen, dan mag je de actie van die kleur uitvoeren. Hiermee kun je het spel manipuleren. Wanneer je een slag verliest, en de laagste kaart van die kleur hebt gespeeld, word je getroost met pluskaarten, die je later kunt gebruiken om een kaartwaarde te verhogen. Het spel eindigt na twee rondes. De speler met de meeste punten wint het spel. Sea or Shore is geschikt voor 3-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: