Blokken bij WGG

White Goblin Games meldt dat het spel Blokken verkrijgbaar is. Dit is de Nederlandstalige editie van Tüfteln van de Duitse uitgever Kendi.

Blokken is een roll & write dobbelspel met twee varianten op de scorevellen. Bij variant A gooit de actieve speler twee zeszijdige dobbelstenen, waarna de spelers beide worpen moeten noteren. Je kiest daarbij uit twee willekeurige witte velden of twee naburige blauwe velden. Na vijftien worpen tellen de spelers de resultaten van hun negen kwadranten. Vier willekeurige cijfers leveren maar één punt op, vier gelijke cijfers vijf punten en een straat zelfs zes punten. Er zijn zes categorieën. Scoor je in alle zes, krijg je een bonus van zeven punten. Variant B werkt hetzelfde, maar nu moet je beide cijfers in velden met dezelfde kleur invullen.

Blokken is ontworpen door Jannik Walter & Reinhard Staupe en geïllustreerd door Oliver & Sandra Freudenreich. Het spel is geschikt voor 1-15 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: