Graantje de Voorste verkrijgbaar

999 Games meldt dat de nieuwe editie van het kaartspel Graantje de Voorste verkrijgbaar is. In dit spel worden zes kippenhokken elke ronde voorzien van nieuwe graankorrels (in drie waardes), waarna de spelers via hun handkaarten in het geheim kiezen welk hok ze deze ronde bezoeken. Een enkele vogel vreet al het graan in een hok op, meerdere vogels moeten onderhandelen of duelleren. Een enkele vos vreet alle vogels op, meerdere vossen moeten duelleren. En dan is er nog een snelle schijtlijster, die een vos een paar minpunten bezorgt. De aldus gewonnen blokjes en kaarten leveren winstpunten op. Na dertien rondes weet je of je er genoeg hebt verzameld.

Graantje de Voorste is ontworpen door Stefan Dorra en geïllustreerd door Doris Matthäus. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: