Wyrmspan is uitgevlogen

999 Games meldt dat Wyrmspan, de opvolger van het bekroonde kaartspel Wingspan, vanaf vandaag in de winkels ligt. Ook bij Wyrmspan staat een dikke kaartstapel centraal. Deze keer bevat de stapel geen vogels, maar kaarten met mooi geïllustreerde draken. Deze kaarten speel je uit op jouw eigen tableau, dat nu is verdeeld in drie grottenstelsels. Van elk stelsel is aan het begin alleen de linker grot ontdekt. In de loop van het spel graaf je nieuwe grotten uit, waardoor je meer drakenkaarten kunt uitspelen en je het actiepotentieel van de stelsels vergroot. Het spel duurt vier rondes. Een ronde eindigt wanneer iedereen heeft gepast, meestal door het verbruik van je actiemunten. Elke nieuwe ronde krijg je er zes munten en één drakenei bij. In een beurt heb je vijf actiemogelijkheden, die je met jouw actiemunten moet betalen (regelmatig ook aangevuld met drakeneieren). Je kunt een nieuwe grot uitgraven door een grotkaartje uit te spelen, een drakenkaart in een lege grot leggen tegen aanvullende betaling van de op de draak afgebeelde grondstoffen, of ten slotte één van de grottenstelsels verkennen. Bij de laatste actie wandelt jouw avonturier van links naar rechts door de ontdekte grotten van dit stelsel en ontsluit de zichtbare bijbehorende acties. Nieuw is het drakengildebord, waarop je met jouw schild stappen zet om bonussen te verdienen. Een beetje tempo is lucratief, omdat je halverwege het rondje markers op de schaarse sterke bonusvelden van het gilde zelf kunt plaatsen. Er zijn meerdere gildes beschikbaar, wat voor variatie zorgt. Na vier rondes cash je winstpunten voor jouw markers op het gilde, drakenkaarten, eieren, opdrachtkaartjes en nog een paar dingetjes.

Wyrmspan is een ontwerp van Connie Vogelman, dat is ontwikkeld met hulp van Elizabeth Hargrave. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf veertien jaar (vreemd, Wingspan is geschikt vanaf tien jaar, dit spel is niet noemenswaardig moeilijker)  en duurt ongeveer 90 minuten.

Meer informatie: