Spieleautoren-Wettbewerb 2024

Het Spieleautoren-wettbewerb van de Duitse spellenclub Hippodice is een gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs, die sinds 1989 wordt georganiseerd. Een jury van vakmensen uit de Duitse spellenbranche beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De ervaring leert dat sommige spellen later bij een uitgever opduiken.

De top drie van 2024:

  1. RE-DICE van Kolja & Mattis Levin Pikora (DE)
  2. Who is first? van Thomas Hög (DE)
  3. Monkey Gang van Fabian Klein (DE)

De speciale prijs voor de beste ‘longplayer’ gaat naar High Rise Hustle van Katie & Vanessa Tam (NZ).

Het beste kinderspel is Such die Schafe Bauernhof van Fabian & Kate Klein (DE).

De overige spellen van de finaleronde: Bumper Bots on Titan – Brian O‘Moore (IE), Caminito – Pedro Ometto (DE), Hawaii – Bettina Katzenberger (DE), In Sekten – Simon Reeber (DE), Nimm Du! – Tobias Vogel (DE), Monsters of London – Patricia Limberger & Felix Leder (DE), Reiselust – Simon & Anna-Maria Reeber (DE), Writer’s Block – Andy Kim (CA).

Op de website van Hippodice vind je een PDF-bestand met korte spelbeschrijvingen.

Meer informatie: