Cabanga bij 999 Games

999 Games heeft vandaag het kaartspel Cabanga uitgebracht. Hierbij probeer jij jouw handkaarten zo snel mogelijk en bij voorkeur aansluitend kwijt te raken. Aan het begin worden acht startkaarten (1, 3, 5, 7, 12, 14, 16, 18) rechts en links van de vier gekleurde rijkaarten op tafel gelegd. Iedere speler krijgt acht handkaarten. De actieve speler legt een cijferkaart op een van beide aflegstapels van de desbetreffende kleur. Speel je dezelfde kleur als je voorganger, dan moet je een strafkaart van de stapel trekken. De waarde van jouw gespeelde kaart vormt een kloof met de cijferkaart op de tegenoverliggende stapel. Hebben andere spelers een in de kloof passende kaart van dezelfde kleur, dan mogen ze jou die kaart toewerpen. Deze kaarten leg je vervolgens aan de kant. Je moet wel één strafkaart per toegeworpen kaart trekken en aan jouw hand toevoegen. Zodra iemand zijn handkaarten kwijt is, eindigt de ronde. De andere spelers krijgen conform de afgebeelde symbolen 1-3 minpunten per resterende handkaart. Wanneer iemand 18 minpunten heeft, eindigt het spel.

Cabanga is een ontwerp van Michael Modler. Het spel is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Ik heb mijn Duitse exemplaar inmiddels een paar keer gespeeld. Cabanga vraagt aardig wat geluk, maar biedt ook veel speelplezier. Ik vind het een leuk en luchtig kaartspel.

Meer informatie: