Evacuation verkrijgbaar

De Belgische uitgever Jumping Turtle Games heeft onlangs de Nederlandstalige editie van Evacuation uitgeleverd. In dit bordspel van Vladimír Suchý’s wordt onze planeet langzamerhand onbewoonbaar door intensivering van de zonkracht, waardoor we onze bevolking en industrie in vier ronden moeten verhuizen naar een andere planeet. De volwaardige economie op de oude planeet wordt gaandeweg ontmanteld en verplaatst naar de nieuwe planeet. Productie en inkomsten op de oude planeet verslechteren, terwijl je op de nieuwe planeet een economie moet zien op te bouwen. Je kunt jouw grondstoffen niet uitwisselen tussen beide planeten, wat een goede planning vereist. Jouw acties kies je op jouw eigen tableau. In een expertvariant kun je deze aanvullen met de acties op jouw handkaarten. Elke actie heeft een waarde, waarvan de som van belang is voor een bonus aan het einde van de ronde. Je wint meteen wanneer je op de nieuwe planeet drie VR-machines bezit en drie grondstoffen op niveau 8 kunt produceren. Anders wint de speler met de meeste punten na vier rondes.

Evacuation is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt 60-150 minuten.

Meer informatie: