Het Onbewuste

Keep Exploring Games heeft deze week het nieuwe expertspel ‘Het Onbewuste‘ aangekondigd, een Nederlandstalige editie van Unconscious Mind van Fantastia Games. Sigmund Freud is de grondlegger van de psychoanalyse. De spelers zijn lid van zijn genootschap en streven ernaar nieuwe therapieën te beschrijven, een praktijk op te zetten, het patiëntenbestand te laten groeien en Freuds meest vooraanstaande tijdgenoot worden. Voor een mooi resultaat moet je inzichten delen, ideeën bespreken met collega’s en theorieën publiceren. Om verkwikt te blijven, heb je koffie nodig. Het Onbewuste is een eurogame met worker placement, engine building, meerdere rondels en trapsgewijze effecten. Tijdens je beurt mag je een of twee ideeën op een centrale vergadertafel plaatsen om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan acties, zoals het toevoegen van tegels aan je spelersbord, het trekken en spelen van kaarten en het verplaatsen door de stad Wenen. Waar jij jouw ideeën plaatst, bepaalt tevens hoe ver jij de inktpot op jouw rondel moet verplaatsen, waardoor een rij of kolom met tegeleffecten op jouw spelersbord wordt geactiveerd. Om patiënten te behandelen en hun dromen te interpreteren, moet je werken met een voorraad inzicht, die je beheert via een wijzerplaat met meerdere niveaus. Terwijl jij via manifeste dromen op een oppervlakkig niveau doorgraaft naar diepgewortelde latente dromen, zullen de inzichten jouw patiënten helpen catharsis te bereiken. Dit wordt weergegeven door de transparante lagen van de patiëntkaarten op te tillen, waardoor hun speciale vaardigheden en scoremogelijkheden worden ontgrendeld. Zodra het genootschap zijn reputatie voldoende heeft gevestigd, wordt het einde van het spel aangekondigd en wint het lid met de meeste punten.

Het Onbewuste is een ontwerp van Laskas, Jonny Pac, Yoma & Antonio Zax. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 60-120 minuten.

Het Onbewuste zal naar verwachting in september verschijnen; aan het begin van de zomer kun je het spel voorbestellen. Keep Exploring Games komt tevens met de Nightmares uitbreiding en alle luxe componenten en accessoires.

Meer informatie: