Kip-Koe-Koning en Get it!

White Goblin Games heeft deze week Nederlandstalige edities van twee spellen van de Duitse uitgever Kendi uitgebracht.

𝗞𝗶𝗽-𝗞𝗼𝗲-𝗞𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴 speel je met 112 kaarten, waarvan je er telkens drie in zes tot acht kolommen legt (afhankelijk van het spelersaantal). Iedereen geeft aan welke kolom hij wil pakken. Zonder tegenspraak voeg je deze kaarten toe aan jouw verzameling. Zijn er meer liefhebbers voor dezelfde kolom, dan leg je de laatste kaart van die kolom af en maken de desbetreffende spelers een nieuwe keuze. Dit gaat door tot iedereen kaarten heeft gepakt. Voor de volgende ronde worden de kolommen aangevuld. Wanneer een speler minstens dertien kaarten heeft verzameld, wordt voor de eerste keer de score bepaald. Koningen scoren het kwadraat van het aantal exemplaren minus één. Ridders zijn één punt waard, twee wanneer je de meeste bezit. Kerken geven tien punten aan de speler met de meeste kerken. Enzovoort. Met een X gemarkeerde kaarten leg je na de score af. Vervolgens speel je door tot het deck is uitgeput. Na een tweede telling is de winnaar bekend.

Ku-Ka-König is een ontwerp van Reinhard Staupe. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

𝗚𝗲𝘁 𝗜𝘁! is een partyspel waarbij je samen met jouw medespelers probeert de getalkaarten van jullie stapels binnen één minuut van laag naar hoog uit te spelen. De speler met de laagste kaart moet deze spelen. De uitdaging: de spelers kennen hun eigen kaarten niet en mogen niet praten. Het is dus zaak de juiste signalen te geven en te interpreteren. Je speelt meerdere levels, waarin speciale kaarten worden toegevoegd.

Get it! is een ontwerp van Steffen Benndorf (de auteur van de tophit Qwixx). Het spel is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en duurt 20-30 minuten.

Meer informatie: