Spirit Island bij 999 Games

999 Games heeft afgelopen week de Nederlandstalige editie van het uitdagende coöperatieve bordspel Spirit Island uitgebracht. De setting is een leuke  twist voor de uitgever die ons in 1998 De Kolonisten van Catan bracht. In Spirit Island is iedere speler een natuurgeest die zijn eiland verdedigt tegen binnendringende kolonisten. De geesten komen elke ronde tegelijkertijd in actie en zetten hun eigenschappen in om de kolonisten terug te dringen, het eiland te versterken en de lokale bevolking te helpen. De geesten beginnen relatief zwak, maar leren gaandeweg nieuwe manieren om zich met de indringers te meten. De spelers verliezen wanneer het eiland door de kolonisten wordt verwoest, een natuurgeest volledig wordt vernietigd of ze te veel tijd nodig hebben. Om te winnen moeten de geesten de indringers van het eiland jagen. Dit gebeurt wanneer je aan de huidige winstvoorwaarde voldoet. Deze voorwaarden worden gaandeweg eenvoudiger.

Spirit Island is een ontwerp van R. Eric Reuss. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en duurt ongeveer 90 minuten.

Meer informatie: