Captain Flip bij PlayPunk

Bij Spellenpoort Amersfoort spotte ik een Nederlandstalige editie van Captain Flip, een legspel van de Belgische uitgever PlayPunk.

In dit spel heeft iedere speler hetzelfde piratenschip (er zijn vier varianten), met vijf kolommen met velden waarop karaktertegels worden gelegd. Deze dubbelzijdige tegels tonen op elke zijde één karakter met een of twee actie(s) (direct en/of einde spel). In sommige kolommen kun je bovenin een bonus verdienen. De  actieve speler trekt één tegel uit de zak en moet zonder de achterkant te bekijken beslissen of hij de voorkant gebruikt of dat hij de tegel flipt voor de achterkant. Hij legt de tegel op het onderste vrije veld van een kolom en voert de eventuele directe actie uit. Dit levert op verschillende manieren munten op. Wanneer iemand vier kolommen heeft gevuld, wordt de ronde uitgespeeld en eindigt het spel. Dan voeren de spelers hun grijze acties uit. Sommige configuraties leveren dan extra munten op, maar met drie of meer kanonnen gaan jouw winstkansen in rook op. Van de niet ontplofte spelers wint degene met de meeste munten.

Captain Flip is een ontwerp van Paolo Mori (o.a. bekend van Libertalia) en Remo Conzadori. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: