Piramides bouwen met HOT Games

HOT Games meldt dat men Terra Pyramides, een nieuw bordspel van het gerenommeerde auteursduo Wolfgang Kramer en Michael Kiesling, in distributie heeft genomen. Deze editie van Terra Pyramides wordt uitgegeven door de Duitse uitgever Huch, die Nederlandstalige spelregels aan het spel heeft toegevoegd.

De basis van Terra Pyramides is eenvoudig. Leg een tegel aan een bouwlocatie of een piramide. Activeer vervolgens de horizontale, verticale of diagonale lijn tussen de twee piramides en/of bouwlocaties waarvan de geplaatste tegel onderdeel is. De tegels in de geactiveerde lijn kunnen jou muntstukken, werkers en/of verschillende kleuren bouwstenen opleveren. De arbeiders in de geactiveerde lijn kun je naar verschillende fundamenten verplaatsen, waardoor je deze claimt als jouw toekomstige piramide. Voor elke te bouwen piramidelaag heb je drie werkers plus bouwblokken in de kleur van het gekozen fundament nodig. Bij de eerste laag van bepaal je welke van de zes kleuren bouwblokken voor de verdere lagen nodig zijn. Dit vereist dat jij jouw tegels op basis van enig tactisch besef plaatst. Met verzamelde muntstukken kun je jokers (bouwblokken en werkers) kopen, die je vrij kunt plaatsen. Omdat de spelers op een gezamenlijk speelbord bouwen, ontstaat er een dynamisch en interactief systeem met een telkens wisselend aanbod van bouwstenen en werkers.

Het spel bevat meerdere varianten (waaronder coöperatief) en twee uitbreidingen. Met de uitbreiding “Grafgoederen” kun je een voordeel behalen wanneer een piramide volledig wordt omsloten. Met de uitbreiding “de Nijl” gebruik je de rivier om werkers naar bouwlocaties en piramides te verplaatsen en geeft jouw boot aan het einde extra punten.

Terra Pyramides is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en duurt 45-90 minuten.

Meer informatie: