Deep Print Games: voorjaar 2024

De Duitse uitgever Deep Print Games komt in april met het driedimensionale legspel Lumicora. In dit spel verzamelen de spelers koraaltegels, zogenaamde ‘luminos’, in verschillende kleuren en bouwen daarmee een nieuw koraalrif op. Ze leggen de tegels slim op elkaar, om hiermee een habitat voor de in het rif levende zeedieren te vormen. Voor de groei van het rif is het belangrijk over voldoende kalksteen te beschikken, het basismateriaal voor het koraal. Het spel duurt tien rondes. Aan het einde van elke ronde kun je één van vier koraalsoorten scoren. De alternatieve achterkant van de tegels zorgt voor variatie.

Lumicora is ontworpen door Rita Modl en geïllustreerd door Annika Heller. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 40-60 minuten.

Meer informatie: