Lookout Spiele: voorjaar 2024

De Duitse uitgever Lookout Spiele heeft voor de eerste helft van 2024 de volgende titels gepland.

Hochsaison: Grand Hotel Roll & Write is een dobbelspel dat is gebaseerd op het bordspel Grand Austria Hotel. In zeven rondes moet je kamers voorbereiden, gasten ontvangen, personeel aannemen, jouw geld beheren en de keizer behagen. Daartoe moet je de passende dobbelstenen voor jouw acties kiezen en de bonussen op jouw scoreblad ontsluiten. Dit ontwerp van Virginio Gigli, Simone Luciani en Ryan Hendrickson is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 45 minuten. Dit spel is inmiddels verkrijgbaar. Op de website van de uitgever kun je de spelregels raadplegen.

Flowers: A Mandala Game is een nieuw spel in de Mandalaserie van Trevor Benjamin en Brett J. Gilbert. Aan het begin van het spel vorm je twee stapels met achttien halve bloemtegels. De tegels met de zwarte achterzijde bevatten grijze, paarse en rode bloemen; de witte tegels groene, oranje en gele. Vervolgens plaats je één zwarte en één witte tegel op elk van de drie mandalabloemen op het speelveld. Iedere speler start met een kaarthand, waarvan de kleuren overeenkomen met de bloemtegels. De actieve speler speelt één of meer kaarten van dezelfde kleur op één van de mandalabloemen; open wanneer de kleur er nog niet ligt, dicht wanneer de kleur er wel ligt. Ten slotte trek je één kaart, maar alleen wanneer je slechts één kaart hebt gespeeld.

Bezit jij op de mandalabloem vervolgens minstens één open kaart en meer kaarten dan iedere andere speler, dan plaats je de claimsteen van deze bloem op jouw kaarten. Is de bloem zichtbaar voorzien van alle zes de kleuren, dan wordt deze mandala gescoord. De bezitter van de claimsteen claimt dan één van de twee halve bloemtegels en legt deze voor zich neer. Bezit je al een andere bloemhelft, dan draai je deze complete bloem om. De tweede plek krijgt de andere halve bloemtegel. Deze twee spelers leggen de daar gespeelde kaarten af; de andere spelers nemen ze terug op de hand. Ten slotte worden er twee nieuwe halve bloemtegels gelegd. Het einde is daar wanneer iemand zijn derde bloem voltooit. Elke halve tegel is dan zoveel waard als het aantal afgebeelde bloemen. Bij een complete bloem worden de punten van de tegel met de minste bloemen verdubbeld. Die van de andere tegel worden verdrievoudigd wanneer je op deze bloem een “3X” symbool bezit.

Flowers is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Dit spel wordt tegen het einde van het tweede kwartaal verwacht.

Mischwald – Alpin is de eerste uitbreiding van het kaartspel Mischwald/Forest Shuffle. Zesendertig nieuwe speelkaarten introduceren flora en fauna uit het Alpengebied, waaronder twee nieuwe boomsoorten, marmotten, gemzen en adelaars. Deze uitbreiding wordt tegen het einde van het tweede kwartaal verwacht. Over een Nederlandstalige editie van deze uitbreiding is nog geen mededeling gedaan, maar ik neem aan dat die gewoon in de pijpleiding zit.

Meer informatie: