Days of Wonder: voorjaar 2024

De Franse uitgever Days of Wonder heeft twee nieuwe titels aangekondigd voor de eerste helft van 2024.

Vrijdag 23 februari 2024 wordt het bekroonde racespel Heat: Pedal to the Metal uitgebreid met de expansie Heavy Rain. Deze set bevat nieuwe regels, materiaal voor een zesde speler en twee nieuwe circuits.

Bij de Japan Grand Prix worden de spelers geconfronteerd met de nasleep van een stortbui, waardoor waterplassen het moeilijker maken af te remmen voor de verraderlijke bochten. Mexico vereist door meerdere chicanes een goede mix van snelheid en rijvaardigheid. De expansie bevat verder nieuwe events voor het kampioenschap van 1964 en kaartjes waarmee jij jouw luchtkoeling kunt upgraden. Het lijkt erop dat de Nederlandstalige editie meteen verkrijgbaar zal zijn.

Ticket to Ride: Paris ligt vanaf vrijdag 29 maart 2024 in de winkels. Deze Ticket to Ride variant is het zesde spel in de stedenreeks, die in het verleden onder meer Amsterdam aandeed. Ook deze snelle variant gebruikt het bekende basissysteem. De spelers reizen langs de bezienswaardigheden van Parijs. Ze verdienen punten door beroemde locaties te bezoeken en door de verbindingen op hun bestemmingskaarten te voltooien. Daarbij moeten ze het busnetwerk van de stad gebruiken. In een Franse setting kan een chauvinistisch tintje blijkbaar niet ontbreken: via blauwe, witte en rode kaarten verzamel je de kleuren van de Franse vlag en verdien je extra punten.

Ticket to Ride: Paris is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 10-15 minuten. Het lijkt erop dat de Nederlandstalige editie meteen verkrijgbaar zal zijn.

Meer informatie: