Kwakzalvers voor twee

999 Games komt in maart met het tweepersoonsspel De Kwakzalvers van Kakelenburg: Het Duel. De spelers proberen als kwakzalvers patiënten naar hun eigen marktkraam te lokken. Elke ronde begint met een worp van munten, die een bonus oplevert. Daarna volgt de fase waarin de toverdrankjes worden gebrouwen. Daartoe trek je ingrediëntfiches uit jouw stoffen zak en leg je deze op jouw fles. Deze stap eindigt wanneer je drie gekleurde fiches (goed voor bonussen) verzamelt of vrijwillig stopt. Afhankelijk van het resultaat mag je de patiënt of jouw marktkraam verplaatsen. Onder bepaalde omstandigheden kan jouw fles ontploffen, waardoor jouw beurt ook eindigt en je nadelen ondervindt. Bereikt de patiënt jouw marktkraam, dan behandel je hem en vertrekt de volgende patiënt. Na het voltooien van de drank mag je nieuwe fiches kopen. Elk fiche heeft bepaalde eigenschappen, die je soms direct, soms later in een ronde kunt activeren. Wie na zeven rondes de meeste patiënten heeft behandeld, wint het spel. Voor die tijd win je meteen wanneer jij jouw zesde patiënt behandelt.

Dit ontwerp van Wolfgang Warsch is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: