Happy Fox en Babbelgaai bij Kruidvat

Zoals eerder op Bordspeler.nl gemeld, heeft 999 Games vijf nieuwe kaartspellen uitgebracht via de drogisterijketen Kruidvat. De eerste drie titels (Grijpgrage Gieren, Koeienkoppen en Lobo 77) verschenen in de vroege herfst. De topper Grijpgrage Gieren is bij Kruidvat al een tijdje uitverkocht, maar bij sommige filialen van de zusterfirma Trekpleister ligt dit heerlijke spel nog in de schappen.

Onlangs zijn de laatste twee titels, Happy Fox en Babbelgaai, opgedoken in de webshop van Kruidvat. Ik heb ze nog niet in de plaatselijke winkels zien liggen, maar verwacht dat ze daar snel zullen opduiken. Ook deze twee spellen worden voor € 5,99 aangeboden.

Happy Fox van Wolfgang Kramer en Manfred Reindl is een mix van bluffen, deduceren en push-your-luck. Je hebt kaarten met vossen, honden en ganzen. Je speelt één handkaart: gans of hond gedekt, een vos open. Laatstgenoemde gaat op jacht naar ganzen bij de buren. Stuit je daar op een hond, heb je pech en raak je de buit kwijt. Verder mogen jouw tegenstanders dan hun open kaarten op hun scorestapels leggen. Dit spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf zes jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Babbelgaai is een reactiespel van Haim Shafir, de bedenker van Halli Galli. Je speelt met 110 kaarten met zeven motieven in vier kleuren. Iedere speler krijgt een trekstapel met 25 kaarten. Ze leggen om de beurt hun bovenste kaart op de centrale aflegstapel. Daarbij moet je het motief noemen dat bij de afgelegde kleur past (rood = aardbei, geel = banaan enzovoort). Bij de “Babbelgaai“ moet je het motief van de vorige speler noemen. Dit spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en duurt ongeveer 15 minuten.