Trio nu ook Nederlandstalig

Afgelopen week vond ik bij Spellenpoort Amersfoort een Nederlandstalige editie van Kaya Miyano’s kaartspel Trio, uitgegeven door Cocktail Games.

Het spelmateriaal bestaat uit 36 kaarten, telkens drie exemplaren van de waardes 1-12. Afhankelijk van het aantal spelers krijgt iedere speler een hand van 5-9 kaarten (die je van links naar rechts in oplopende volgorde moet sorteren) en ligt midden op tafel een gedekte rij van 6-9 kaarten. De actieve speler trekt één voor één kaarten: van de gedekte rij op tafel, de hoogste of laagste kaart van zijn eigen hand of de hoogste of laagste kaart van andermans hand. Jouw beurt eindigt zonder succes wanneer je een andere waarde trekt. Dan leg c.q. geef je de kaarten gedekt terug. Jouw beurt eindigt succesvol wanneer je drie keer dezelfde waarde trekt. Dit trio leg je op jouw scorestapel. Je wint het spel door het trio zevens of drie andere trio’s te verzamelen. In een variant win je door twee verbonden trio’s (zoals afgebeeld op de kaarten) of de zevens te verzamelen. Er is ook een teamvariant voor vier of zes spelers. Trio is geschikt voor 3-6 spelers vanaf zeven jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Eerste indruk: ik heb een paar potjes met drie spelers achter de kiezen. Dit is weer zo’n heerlijk vlot en toegankelijk spelletje waarbij je soms denkt dat nagenoeg alles van het lot afhangt, maar waarbij met enige regelmaat blijkt dat je leuke slimme dingetjes kunt doen. Daarbij kan het geen kwaad te onthouden wat waar is opgedoken. Leuk tussendoortje.

Meer informatie: