Amritsar bij Keep Exploring Games

De Nederlandse uitgever Keep Exploring Games heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een A-merk voor expertspellen. De dubbele nominatie en vervolgens de winst van Sleeping Gods bij de Nederlandse Spellenprijs 2023 was een bevestiging van deze status. Vandaag heeft deze uitgever een nieuw expertspel aangekondigd, de Nederlandstalige editie van het van oorsprong Spaanse worker placement bordspel Amritsar.

De Indiase stad Amritsar is de thuisbasis van de Gouden Tempel van Sri Harmandir Sahib, een heiligdom van de Sikh-gemeenschap. Deze tempel is meerdere keren vernietigd. In dit spel leveren de spelers een bijdrage aan de herbouw. Het worker placement actiemechanisme is geïnspireerd door het Mancala-principe. Met jouw mobiele werkers en dito olifant voer je 1-3 acties uit, afhankelijk van een goede coördinatie. Met de acties verzamel je grondstoffen in de steengroeve of op de markt, doorloop je verschillende kennissporen (met interessante bonussen), verbeter je jouw spelersbord, roep je de hulp in van jouw mahout (olifantenrijder) en doe je donaties aan de tempel voor zoveel mogelijk winstpunten. Deze punten verdien je ook via kennis en opdrachtkaartjes. Het spel is prachtig uitgevoerd, waarbij met name de grote houten olifanten opvallen.

Amritsar is een ontwerp van David Heras. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en duurt ongeveer 60-120 minuten. Het spel bevat een uitgewerkte solovariant, waarbij je tegen de maharadja zelf strijdt om de meeste punten.

Amritsar wordt in de zomer van 2024 verwacht. Het spel zal ook met een set metalen munten worden aangeboden. In het voorjaar kun je het spel voorbestellen.

Meer informatie: