Pick a Pen in Duitsland

999 Games was in de jaren ’90 de eerste Nederlandstalige uitgever die op grote schaal licenties voor populaire Duitse spellen in de wacht wist te slepen. Onder meer met (het door Jumbo afgewezen) Kolonisten van Catan, Carcassonne, Take 5! en Regenwormen heeft deze uitgever de Nederlandse spellenscène naar een hoger plan gebracht. Inmiddels zijn er veel meer Nederlandse en Vlaamse uitgevers die in deze en andere buitenlandse vijvers vissen. Het hoogwaardige spelaanbod is bij ons volwassener en groter dan ooit.

999 Games is al een paar jaar actief met de acquisitie en ontwikkeling van eigen titels, waaronder de Pick a Pen roll & write spellen van Reiner Knizia. Deze week viel mijn oog op de voorjaarsreleases van de Duitse uitgever Amigo (waarover binnenkort meer). Tot mijn plezier zag ik daar Duitstalige edities van de eerste drie Pick a Pen spellen. Leuk dat 999 Games nu ook licenties verstrekt aan zijn Duitse partners. Nog een blijk van de volwassenheid van onze spellenscène.