Winnaars Gouden Ludo 2023

Op de spellenbeurs Spel zijn gisteren in Antwerpen de winnaars van de Vlaamse spellenprijs Gouden Ludo bekendgemaakt.

De winnaar van de familieprijs is De Betoverde Torens van Michael Kiesling en Wolfgang Kramer. Dit spel wordt uitgegeven door HOT Games. De Betoverde Torens is een interactief loopspel voor 2-6 spelers vanaf acht jaar, met driedimensionale torens op het bord, waarbij de spelers met hun tovenaars de Raventoren proberen te bereiken.

De winnaar van de expertprijs is Woodcraft van Ross Arnold en Vladimír Suchý. Dit spel wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games. In dit pittige bordspel voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar sprokkelen elfjes hout in het bos, waarmee ze in hun werkplaatsen voorwerpen voor hun klanten maken.

Commentaar: ik feliciteer de uitgevers en de auteurs met hun welverdiende winst. Beide uitgevers hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot spelers waar onze hobby blij mee mag zijn. Woodcraft is een internationaal gewaardeerde experttitel, De Betoverde Torens heeft het Nederlandse taalgebied betoverd door alle grote spellenprijzen te winnen (bij ons De Nederlandse Spellenprijs en de jury- en publieksprijs bij Speelgoed van het Jaar).

Meer informatie: