Publiekswinnaars SvhJ 2023

Gisteravond vond in Leiden het derde Nationale Speelgoed Gala plaats, het jaarlijkse eet- en drinkfestijn waar de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn uitgereikt. Volgens de organisator brachten ruim 15.000 stemmers in totaal 120.000 stemmen uit en kozen zo in een wagonlading categorieën hun favoriete speelgoed, spel of puzzel.

Ik beperk me tot de winnende spellen:

  • Kinderspellen: Cats and Boxes (Smart Games)
  • Familiespellen tot 12 jaar: Dixit Disney (Asmodee)
  • Familiespellen vanaf 12 jaar: De Betoverde Torens (HOT Games)
  • Kennerspellen: Wolven (999 Games)
  • Kidult, 18+: De Verraders (Identity Games)
  • Nieuwkomer 2023: Fika (Gam’inBIZ)

Commentaar: ik feliciteer de winnende uitgevers en auteurs met hun succes. Ik vind het bijzonder leuk dat een nieuwe etappe aan de zegetocht van De Betoverde Torens en HOT Games is toegevoegd. Ik kijk ook met genoegen naar de waardering voor de kleine uitgever Gam’inBIZ, maar het is natuurlijk onnozel om de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs van 2021 nu als nieuwkomer te presenteren.

Meer informatie: