Pulp bij Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch heeft op het Spellenspektakel het elfde kaartspel in zijn Jolly Club reeks uitgebracht. In Pulp strijden twee spelers tegen elkaar om de beste smoothies te maken. Met twee decks kan dit ook met drie spelers of twee teams. Pulp duurt maximaal vijf rondes. Elke ronde speel je om-en-om ingrediëntkaarten uit. Hiermee probeer je waardevolle smaakcombinaties te creëren. Speel bijvoorbeeld een ananas om alle later toe te voegen appels een boost van twee punten te geven. Heb jij aan het einde van de ronde de meeste punten, dan win je de rondekaart en de bijbehorende winstpunten. Je probeert als eerste dertien of meer punten te scoren. Het basisspel speel je met identieke decks voor beide spelers; het spel bevat vier extra decks voor deckbuilding opties.

Pulp is het eerste gepubliceerde spel van de Nederlandse spelauteur Casper van Est. De leuke illustraties zijn van Henk-Jan Hoogendoorn. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: