Spellenspektakel 2023: clubs

Op het Spellenspektakel zorgen ook de spellenclubs voor vermaak op en rond de speeltafels.

Roll The Dice

Deze actieve grote vereniging uit de regio Eindhoven is al jaren prominent aanwezig op het Spellenspektakel. Je vindt de club dit jaar in hal 11, stand 1124.

Roll The Dice op een vorige beurs

Bij Roll The Dice liggen de volgende spellen op tafel: Road Lines (Spiel 23), Cosmoctopus (Spiel 23), Luminis (Spiel 23), Jungle Speed, Nunatak (Spiel 23), Pandemic Rising Tide, Red Cathedral, Robo Rally, Sagrada, Targi, The Brain en Yellowstone Park. Daarnaast hebben ze een uitgebreide bibliotheek met oude en nieuwe (Spiel) spellen.

Een andere leuke activiteit is de Top 30, waar bezoekers hun gespeelde spellen van een rapportcijfer kunnen voorzien en waar gaandeweg een interessante ludieke hitlijst ontstaat. Ik kreeg ook iets mee van een Con-Hunt met QR-codes; in de stand kunnen ze daar vast meer over vertellen. [LINK]

Ducosim

Deze landelijke vereniging is al sinds de jaren ’90 actief op het Spellenspektakel. Sterker nog, toenmalige bestuursleden waren in de beginjaren actief betrokken bij de organisatie van de beurs. De laatste jaren heeft Ducosim een stand, waar spellen worden gedemonstreerd en waar je kennis kunt maken met de vereniging en zijn mooie huisblad Spel!.

Ducosim in 2022

Ik heb gevraagd naar de plannen op de beurs, maar geen antwoord gekregen. Je vindt Ducosim in hal 11, stand 1125. [LINK]

De aan Ducosim verbonden Nederlandse Spellenprijs heeft een eigen stand (hal 11, stand 1126), waar men de winnaars en de genomineerden van de verkiezing van 2023 presenteert. [LINK]

Amsterdice

Amsterdice heeft dit jaar een stand voor een specifiek en dierbaar doel. Een van de leden is getroffen door een ernstige ziekte en wil om die reden de collectie verkopen. Leden van de club helpen daarbij. In de stand kun je dus tweedehands spellen kopen, in de wetenschap dat de opbrengst vanuit een warm hart naar een goede bestemming gaat.

Sommige spellen worden daar in een veilingsysteem aangeboden, waarop je de gehele dag kunt bieden.

De club heeft een nieuwe locatie in Amsterdam en is bezig zijn draai daar te vinden. Om vers bloed te trekken verloten ze een spellenpakket onder de bezoekers die een QR-code scannen, gegevens willen achterlaten en enkele vragen willen beantwoorden.

Je vindt Amsterdice in hal 11, stand 1136. [LINK]

Het Spellenspektakel is de grootse spellenbeurs van de Benelux. Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 november in de Jaarbeurs Utrecht.  Toegangskaarten zijn online te bestellen in de Spellenspektakel webshop, zolang de voorraad strekt. Er zijn geen tickets verkrijgbaar bij de kassa.

Meer informatie: