Spellenspektakel 2023: Auteursplein

Het Spellenmaakgilde beheert ook dit jaar het auteursplein (stand 1039), waar je op zeventien tafels kunt kennismaken met spelauteurs en hun ideeën. Een deel van de auteurs van vorig jaar is doorgeschoven naar het naburige Indieplein (stand 1040), waardoor dit creatieve centrum van de beurs per saldo flink is gegroeid. Dit is een mooie ontwikkeling, de auteurs vormen immers de broedplaats van de Nederlandse spelcultuur. Een andere mooie ontwikkeling is de aansluiting van het Spellenmaakgilde bij de internationale spelauteursvereniging SAZ.

het auteursplein van 2022

Op de website van het Spellenspektakel vind je een overzicht van de gepresenteerde spellen. In Stellar Expedition ondernemen de spelers missies met hun ruimteschepen. Bable is een coöperatief kaartspel, waarin de Babylonische spraakverwarring centraal staat. Orbit Master is een slagenspel op basis van de dierenriem. In het kaartspel Grachtenpand bouwen de speler wat de titel aangeeft. Enzovoort. Sommige spellen kun je als prototype spelen, andere spellen zijn al geproduceerd en op de beurs te koop.

Het Spellenspektakel is de grootse spellenbeurs van de Benelux. Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 november in de Jaarbeurs Utrecht.  Toegangskaarten zijn online te bestellen in de Spellenspektakel webshop, zolang de voorraad strekt. Er zijn geen tickets verkrijgbaar bij de kassa.

Meer informatie: