Sleeping Gods wint Nederlandse Spellenprijs – expert

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vanmiddag in Den Haag de winnaars van 2023 bekendgemaakt. De winnaar van de expertprijs is Sleeping Gods van Ryan Laukat, uitgegeven door Keep Exploring Games. In dit bordspel voor 1 tot 4 spelers vanaf dertien jaar worden de spelers via sfeervolle illustraties en verhalen door een groots avontuur geleid.

Jury-oordeel: in een extreem uitgebreide wereld ga je veel, heel veel kleine avonturen beleven, op land en op zee. Hoe jullie je steven ook wenden, overal wachten verrassingen om ontdekt te worden. En die zul je gezamenlijk het hoofd moeten bieden, want alleen door samen te werken kun je de weg naar huis vinden. En zo vaar je door het grote avontuur heen.

De prachtige illustraties en meeslepende verhalen zuigen je het spel in. Vijanden verslaan is een bijzondere puzzel, waarbij je elkaar ook goed moet ondersteunen. Gelukkig sluiten onderweg vele kleurrijke figuren zich bij jullie crew aan, vind je heel wat handige items en verbeteren jullie ook nog eens je vaardigheden, zodat je steeds gevaarlijke avonturen kunt beleven. Avontuur na avontuur vergroot je beetje bij beetje je kennis en kom je steeds meer de route terug op het spoor!

Sleeping Gods is een immens avonturenspel. Het speelt zich af in een sfeervolle wereld die bol staat van de mysteries. Dit spel prikkelt je fantasie en je nieuwsgierigheid. Wat zal de toekomst jullie nu weer brengen? Hoe kunnen jullie de volgende uitdaging tot een goed einde brengen? Zolang je de weg naar huis nog niet hebt gevonden, dompel je je graag weer onder in deze unieke beleving.

De andere genomineerden in de expertcategorie waren Bitoku van Keep Exploring Games en Marrakesh van White Goblin Games.

Commentaar: het doet me deugd dat de jury na de dubbele nominatie voor Keep Exploring Games heeft doorgepakt en deze kleine uitgever heeft beloond voor zijn lef om zo’n bijzonder en mooi spel naar Nederland te halen. Gefeliciteerd!

Meer informatie: