De Betoverde Torens wint Nederlandse Spellenprijs – familie

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vanmiddag in Den Haag de winnaars van 2023 bekendgemaakt. De winnaar van de familieprijs is De Betoverde Torens van Michael Kiesling en Wolfgang Kramer, uitgegeven door HOT Games. In dit interactieve loopspel voor 2-6 spelers vanaf acht jaar proberen de spelers met hun tovenaars de Raventoren te bereiken.

Jury-oordeel: Het prachtige parcours is bezaaid met torens. En als tovenaars ben je in staat om die torens te verplaatsen. Zo kan zo’n vliegende toren je mooi een lift geven, maar je kunt ook gevangen genomen worden in een torenkamer. Balletje-balletje met tovenaars. Onthoud dan maar eens waar jouw tovenaars zich bevinden!

Door tovenaars te vangen, krijg je extra krachten. Daarmee kun je enkele keren heel speciale spreuken uitvoeren. Om het nog leuker te maken, zijn die elk spel anders. Zo ontdek je steeds weer nieuwe wegen naar de Raventoren.

De Betoverde Torens is een racespel met plaagmogelijkheden, waarbij je geheugen aardig op de proef wordt gesteld. Het overzichtelijke spelverloop biedt ruimte voor planning, zodat er een mooie mix ontstaat van geluk en tactiek. Het materiaal spreekt tot de verbeelding en nodigt uit om mee te gaan spelen. En als dan uit de geopende torenkamer alleen maar tovenaars van je medespelers blijken te komen en geen enkele van jou, dan is hilariteit gegarandeerd!

Ursula en Wolfgang Kramer met Wido van HOT Games

De andere genomineerden in de familiecategorie waren Splendor Duel van Space Cowboys en Wonder Woods van Blue Orange.

Commentaar: De Betoverde Torens is een mooi familiespel, waarin het klassieke loopspel wordt verrijkt met leuke nieuwe elementen. Dit vraagt om planning, zorgt voor interactie, maar houdt het spelverloop toegankelijk. Een terechte winnaar. Ik feliciteer auteurs en uitgever van harte met dit resultaat.

Meer informatie: