Spellenspektakel 2023: Onderwijsplein

Na de geslaagde edities van 2021 en 2022, keert het Onderwijsplein ook dit jaar terug op het Spellenspektakel. Hier vind je verschillende uitgevers van spellen en speelgoed met een educatief karakter. Op het Onderwijsplein gaan zij graag het gesprek aan om kennis en ervaringen te delen en tonen ze de mogelijkheden van spellen en speelgoed in het onderwijs.

het Onderwijsplein in 2022

Op de website van het Spellenspektakel vind je zoals gebruikelijk een overzicht van de deelnemers. De organisator Pumpkin Games verwelkomt dit jaar de van origine Italiaanse uitgever Clementoni als nieuwe deelnemer, een bedrijf dat ervaren is in het combineren van spelen en leren.

Pumpkin Games is, naast de historie op spelgebied, bekend van Moodle, het “learning management system” dat online leren faciliteert. Dit verbindt men bijvoorbeeld met de Clementoni wetenschapsdozen, met educatieve experimenten en proeven op het gebied van onder meer scheikunde. “Superscheikunde” is de meest onderscheiden wetenschapsdoos van Clementoni.

Clementoni is tegenwoordig vooral actief op het gebied van (educatief) speelgoed, wetenschapsdozen en puzzels, maar heeft ook enkele toegankelijke familiespellen in het assortiment. Ook deze uitgever hecht aan duurzaamheid en vult dit in via zijn “Play for Future” lijn, producten met minimaal 80% gerecycled materiaal.

Naast het Onderwijsplein vind je Clementoni ook op het Speelgoed Festival. Daar kun je kennismaken met het speelgoed, de puzzels en de spellen van dit najaar, maar ook alvast ruiken aan de nieuwe familiespellen van 2024.

Het Spellenspektakel is de grootse spellenbeurs van de Benelux. Het evenement vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 november in de Jaarbeurs Utrecht.  Toegangskaarten zijn online te bestellen in de Spellenspektakel webshop, zolang de voorraad strekt. Er zijn geen tickets verkrijgbaar bij de kassa.

Meer informatie: