999 Games kaartspellen bij Kruidvat

Van 999 Games verschijnen deze weken vijf nieuwe Nederlandstalige kaartspellen via de drogisterijketen Kruidvat. De exacte releasedatum per spel kan 999 Games niet geven, dit wordt door Kruidvat zelf bepaald. Grijpgrage Gieren, Koeienkoppen en Lobo 77 zijn inmiddels voor € 5,99 te koop in de webshop van Kruidvat en zouden ook in de winkel moeten liggen.

  • Alex Randolph’s klassieker Hol’s der Geier is teruggekeerd als Grijpgrage Gieren. Dit heerlijke bied- en blufspel is sinds deze week verkrijgbaar. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn recensie van de Duitse editie.
  • Koeienkoppen is de Nederlandstalige editie van Wolfgang Kramer’s kaartspel Hornochsen, een doorontwikkeling van 6 Nimmt!/Take 5!. Ook hier speel je kaarten die in rijen belanden. De vijfde kaart neemt de rij. Groene koeienkoppen zijn pluspunten, rode koeienkoppen minpunten. Verder zijn er speciale kaarten, die de score beïnvloeden.
  • Lobo 77 is de Nederlandstalige versie van de Duitse jubileumeditie uit 2019 van Thomas Pauli’s kaartspel. Je speelt getalkaarten, waarmee je optellend en aftrekkend een score opbouwt, waarbij je veelvouden van 11 of een som boven 77 probeert te vermijden.

  • Happy Fox van Wolfgang Kramer en Manfred Reindl is een mix van bluffen, deduceren en push-your-luck. Je hebt kaarten met vossen, honden en ganzen. Je speelt één handkaart: gans of hond gedekt, een vos open. Laatstgenoemde gaat op jacht naar ganzen bij de buren. Stuit je daar op een hond, heb je pech en raak je de buit kwijt. Verder mogen je tegenstanders dan hun open kaarten op hun scorestapels leggen.
  • Babbelgaai is een reactiespel van Haim Shafir, de bedenker van Halli Galli. Je speelt met 110 kaarten met zeven motieven in vier kleuren. Iedere speler krijgt een trekstapel met 25 kaarten. Ze leggen om de beurt hun bovenste kaart op de centrale aflegstapel. Daarbij moet je het motief noemen dat bij de afgelegde kleur past (rood = aardbei, geel = banaan enzovoort). Bij de “Babbelgaai“ moet je het motief van de vorige speler noemen.