Planet Unknown wint Deutsche Spielepreis 2023

Woensdag 4 oktober is de einduitslag van de Deutsche Spiele Preis 2023 bekendgemaakt. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs. Dit jaar is de uitkomst van de verkiezing in twee etappes onthuld: de kanshebbers op het ereschavot van zowel de Deutsche Spiele Preis als de Kinderspiele Preis waren eind augustus al zonder rangorde bekendgemaakt. Nu zijn deze toptrio’s in de definitieve rangorde gepresenteerd. De winnaar van de Deutsche Spiele Preis 2023 is Planet Unknown  van Ryan Lambert en Adam Rehberg, uitgegeven door Strohmann Games.

Top Drie Deutsche Spielepreis 2023:

  1. Planet Unknown (Ryan Lambert en Adam Rehberg, Strohmann Games)
  2. Dorfromantik (Michael Palm en Lukas Zach, Pegasus Spiele)
  3. Heat (Asgar Harding Granerud en Daniel Skjold Pedersen, Days of Wonder/Asmodee)

Winnaar Deutsche Kinder Spielepreis 2023:

  • Mysterium Kids (Antonin Boccara en Yves Hirschfeld, Libellud/Space Cow/Asmodee)

Zowel de bekendmaking als de huldiging was dit jaar een aanfluiting. De winnaars flitsten in een rap tempo voorbij tijdens de persconferentie van de beurs, waarbij het Kinderspiel het moest doen met geklungel in de presentatie en ongeveer drie seconden aandacht. De huldiging werd achterin de bomvolle zaal met de Neuheitenschau gehouden. Deze was door de drukte nauwelijks bereikbaar (getuige de belabberde foto) en niet te volgen. Dit was een slordige omgang met de bekroonde spellen en naar ik aanneem ook hinderlijk voor de uitgevers die in dezelfde zaal hun nieuwe producten presenteerden. Ik hoop dat we hier volgend jaar als kinderziekte naar kunnen terugkijken.

Meer informatie: