The Hunt van Salt & Pepper Games

De Spaanse uitgever Salt & Pepper Games heeft onlangs het asymmetrische tweepersoonsspel The Hunt uitgebracht. In dit spel jaagt de Britse marine op het Duitse slagschip Admiral Graf Spee. Iedere speler heeft zijn eigen deck met achttien kaarten, die je kunt spelen voor de afgebeelde gebeurtenis of voor actiepunten. De Duitser gebruikt zijn actiepunten om zijn twee schepen te bewegen (het slagschip in het geheim op een kladblaadje), vrachtschepen te zoeken en te vernietigen of om zijn vliegtuig te herstellen (een bonus in de jacht op vrachtschepen). De Brit verplaatst de vrachtschepen en gebruikt zijn actiepunten voor de beweging van zijn marine en het zoeken en aanvallen van het Duitse slagschip (al dan niet gesteund door extra kaarten om hints en/of betere zoekresultaten te verkrijgen). Wanneer de Brit het slagschip ontdekt, volgt een eindgevecht met vijf kaarten en rondes. De Duitser wint wanneer hij dan meer schadepunten uitdeelt (en tijdens het spel wanneer hij vijf vrachtschepen vernietigt). De Brit wint al bij een gelijkspel (en tijdens het spel wanneer hij alle vrachtschepen in de veilige haven weet te krijgen).

The Hunt is een ontwerp van Matthias Cramer en Engin Kunter. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf veertien jaar en duurt 20-45 minuten.

Op SPIEL Essen 2023 vind je Salt & Pepper Games samen met andere uitgevers in hal 3, stand S102. Bij Salt & Pepper Games kun je ook terecht voor het modieuze tweepersoonsspel The Battle of Versailles en het kaartgestuurde solospel Witchcraft.

Meer informatie: