Jumping Turtle Games op SPIEL Essen ’23

Zoals eerder gemeld richt de Belgische uitgever Jumping Turtle Games zich tijdens SPIEL Essen 2023 nagenoeg geheel op demonstraties van het 4X-bordspel The Warp van Thomas Snauwaert. Dit spel draait om het herstel van een planeet waar een ramp heeft plaatsgevonden na een experiment met een “warpportaal”. Tijdens de ontwikkeling van het spel is ingezet op een vlotte speelbaarheid, met snelle en overzichtelijke speelbeurten. Je vindt Jumping Turtle Games in hal 2, stand C106.

Daarnaast kijkt de uitgever vooruit naar 2024 met een prototype van Twinstar Valley, een ontwerp van de Belgische spelauteur David Ausloos, die het zelf komt demonstreren. Twinstar Valley is een toegankelijk “economisch” spel, waarbij je een netwerk ontwikkelt van routes en fabrieken. Je delft grondstoffen, die je via een transportnetwerk naar de juiste fabriek moet leiden voor verwerking. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de routes van jouw medespelers. De gefabriceerde producten verkoop je op een markt, waar de prijzen schommelen naar gelang het aanbod. Het spel bevat een familie- en een expertvariant. Het is geschikt voor 1 tot 4 spelers vanaf tien jaar (twaalf jaar met de expertvariant) en duurt 60 tot 80 minuten.

Spin & Win

Wie bij Jumping Turtle Games een spelletje komt spelen, mag aan een rad van fortuin draaien om eventueel iets leuks te winnen. Misschien win je snoep, een kortingsbon, een gratis spel of zelfs een spellenpakket.

Willy Taylor Academy

Medewerkers en uitgever dragen deze academie in Ghana een warm hart toe. Jij wordt uitgenodigd een donatie te doen. Voor een donatie van € 5 geef je een kind twee weken lang onderwijs en lunch. Voor € 10 geef je een hele maand onderwijs en lunch. De keuze is aan jou. Als blijk van waardering ontvang jij een mini-uitbreiding van The Warp, met twee extra aliens (Bookmakers en Undertakers).

Meer informatie: