dlp games: najaar 2023

De Duitse uitgever dlp games komt met vier nieuwe titels naar SPIEL Essen 2023. Je vindt deze uitgever in hal 3, stand G130.

Pirates of Maracaibo is een zelfstandig spel in dezelfde setting als Maracaibo. Delen van het spelsysteem zullen bekend voorkomen, maar volgens de uitgever zijn de regels van dit nieuwe spel toegankelijker. In drie rondes vaar je over de Caribische Zee, huur je bemanningsleden, belaag je andere schepen, ontdek je de kustgebieden, verzamel je schatten en probeer je als rijkste piraat het spel te beëindigen. Dit alles door de juiste kaarten te bemachtigen, de dobbelstenen slim in te zetten en je vloot uit te breiden. Voor meer informatie kun je de spelregels raadplegen. Pirates of Maracaibo: New Figureheads is een gratis promo bij aankoop van het spel.

Dit ontwerp van Ralph Bienert, Ryan Hendrickson en Alexander Pfister is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 25 minuten per speler.

Die Kathedralenbauer von Orléans is een coöperatief familiespel. Ook hier heb je volgelingenfiches nodig om de acties uit te voeren. Deze fiches vind je in twee verschillende buidels, zodat je moet onthouden welke fiches aan het einde van de ronde in welke buidel belanden. Wanneer een fiche niet op een actie kan worden gelegd, verdwijnt die in de klokkentoren en eindigt de ronde. Uiterlijk in de derde ronde moeten de speler de bouw van de kathedraal voltooien. Deze is als een driedimensionaal bouwwerkje van karton bijgevoegd.

Dit ontwerp van Reiner Stockhausen, Wolfgang Dirscherl en Markus Müller is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

Orléans: die Pest is een uitbreiding van het bordspel Orléans. Stad en ommeland worden geconfronteerd met de pest. Vanaf het begin zorgen rattenkaarten voor beperkingen, zoals minder monniken of hogere kosten. De buidel wordt vervuild met lijkfiches, waar je niks mee kunt. De pestdokter is een nieuwe figuur, die bijna elke ronde beschikbaar is en universeel inzetbaar is.

Boonlake: Artifacts is een uitbreiding van het bordspel Boonlake. De spelers gaan op zoek naar schatten en artefacten.

Verder distribueert dlp games de kaartgestuurde engine builder Evenfall van Stefano Di Silvio, uitgegeven door Nanox Games. Dit spel speelt zich af in een fantasievolle setting. In drie rondes probeer je met jouw clan de meeste punten te verdienen. Eerst verzamelen de spelers grondstoffen, mana en kaarten. Daarna voeren ze één van vijf hoofdacties en meerdere gratis acties uit. Vervolgens wordt in de regio’s gestreden om beloningen en magiestenen. Op de website van Nanox Games kun je de spelregels raadplegen.

Evenfall is geschikt voor 1-4 spelers vanaf veertien jaar en duurt ongeveer 30 minuten per speler.

Meer informatie: