MNKY Entertainment: najaar 2023

De Nederlandse spellenuitgever MNKY Entertainment komt in oktober met vier nieuwe spellen, die je in het eerste weekend van november op het Spellenspektakel kunt proberen.

In het coöperatieve bordspel The Big Five rijd je met toeristen in jouw jeep door een prachtig safaripark en ga je op zoek naar indrukwekkende landschappen, mooie uitzichten en bovenal de beroemde ‘big five’ (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Samen met de andere gidsen moet je alle dieren zien te spotten. Daarbij liggen tegenslagen op de loer: bosbranden die de dieren verjagen, flinke onweersbuien, extreme hitte, een lekke band, een kudde nijlpaarden die de weg verspert en te weinig brandstof of proviand. Dit zijn allemaal factoren die het lastiger maken om de dieren te vinden. Gelukkig heeft iedere gids zijn eigen speciale kwaliteiten. Help elkaar om alle vijf de dieren te vinden, dan heb je het spel gewonnen.

The Big Five is een ontwerp van Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 45-60 minuten.

In het kaartspel Cattitude verzamelen adellijke katten zoveel mogelijk vogels, maar er zijn ook vogelverslaafde katten die hun instinct niet kunnen bedwingen. De spelers krijgen kaarten met vogels erop. Ze willen zoveel mogelijk kaarten met dezelfde vogel matchen. De spelers geven en krijgen kaarten aan/van elkaar, waarbij men mag bluffen, niet teveel moois wil weggeven en vooral niet wil verraden wat men zelf wil verzamelen. Het spel is voorbij wanneer de stapel is verbruikt. De speler met de meeste vogels wint.

Cattitude is een ontwerp van Robert Brouwer en Douwe Terluin. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20-40 minuten.

Obelisk speelt in het oude Egypte. Ga de strijd aan met je concurrenten en beheers de kunst van het construeren van prachtige Obelisken. Verzamel verschillende stukken graniet van dezelfde kleur om een Obelisk te kunnen bouwen. Ga je voor de hoogste Obelisk, of ga je voor de meeste Obelisken? Je bouwt met jouw handkaarten. Deze bemachtig je via de centrale markt. Daarnaast heeft iedere speler zijn eigen marktje, met de kaarten die hij niet heeft gebruikt om te bouwen. De medespelers kunnen deze kaarten ruilen tegen kamelen. Het einde wordt ingeluid wanneer een deel van de centrale markt is uitgeput. Dan tel je de scores van de obelisken.

Obelisk is een ontwerp van Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 20-40 minuten.

Gigantosaurus is een avontuur voor jonge spelertjes. Ontdek de spannende wereld van Cretacia en vind al jouw verstopte vrienden. Ben jij net zo moedig als Rocky, zo slim as Mazu of ga je op verkenning met Bill of Tiny? Speel jouw favoriete dinosaurus en kijk wie het eerste alle vrienden en voorwerpen heeft gevonden die in jullie Gigantopedia staan. Maar pas goed op, de pestkoppen hebben zich ook verstopt en houden jullie tegen. Gelukkig is Gigantosaurus er om jullie te helpen.

Gigantosaurus is een ontwerp van René Groen. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf drie jaar en duurt ongeveer 15-30 minuten.

Meer informatie: