Nederlandstalige Kites

Onlangs is een Nederlandstalige editie van het coöperatieve kaartspel Kites verschenen. Dit spel wordt uitgegeven door Floodgate Games en gedistribueerd door Asmodee. In dit spel werken de spelers samen om hun vliegers in de lucht te houden. De vliegers worden vertegenwoordigd door gekleurde zandlopers, met een doorlooptijd van 30-90 seconden. Iedere speler begint met 3-5 handkaarten. De actieve speler speelt één kaart en draait vervolgens de daarop afgebeelde zandloper(s) om. Met een enkele kaart mag je als alternatief de witte zandloper omdraaien. Ten slotte trek je één nieuwe kaart. Wanneer de trekstapel is uitgeput, mag je de witte zandloper (60 seconden) niet meer omdraaien. Wanneer alle kaarten zijn gespeeld, eindigt het spel en winnen de spelers. Wanneer één of meer zandlopers zijn uitgeput, eindigt het spel en worden de spelers getroost met een score op basis van hun resterende kaarten. Je kunt de uitdaging vergroten door speciale kaartjes met een storm (draai alle zandlopers om), gekruiste lijnen (de spelers moeten een handkaart ruilen) of een vliegtuig (verboden te praten tot het vliegtuig is afgedekt).

Kites is ontworpen door Kevin Hamano en geïllustreerd door Beth Sobel. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 10 minuten.

Meert informatie: