Beam me up Gobby

White Goblin Games heeft vorige week het tweepersoonsspel Beam me up! uitgebracht. In dit spel vliegen de spelers met transporters door de ruimte, om invloedstenen naar de gewenste planeten te brengen. Aan het begin worden de velden van het speelbord gevuld met drie willekeurige invloedstenen (die minstens twee van de drie kleuren moeten hebben). Iedere speler heeft een eigen kleur, daarnaast is er een derde neutrale kleur. Van de twintig planeetkaarten worden er zestien open in een 4×4 raster gelegd. De ene transporter staat in een hoek van het speelbord, de andere op de overeenkomstige hoek van het planetenraster.

De actieve speler voert twee acties uit. Eerst verplaats je de transporter op het speelbord horizontaal en verticaal naar een ander veld met invloedstenen, neem je die stenen en zet je ten slotte de transporter op het planetenraster op dezelfde positie. Daarna verdeel je de invloedstenen over de drie andere planeten in de rij of kolom waar de transporter staat. De planeten met een direct effect worden meteen geactiveerd en leveren de bijbehorende punten op. De meeste planeten worden pas aan het einde van het spel geactiveerd, wanneer alle invloedstenen van het speelbord naar de planeten zijn verplaatst. Dan krijg je op verschillende manieren punten voor meerderheden of voor het bouwen van een piramide.

Beam me up! is ontworpen door Günter Burkhardt. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Met een variant kun het spel ook met drie spelers spelen. Andere varianten introduceren nieuwe planeetkaarten.

Meer informatie: