Saashi & Saashi: najaar 2023

De Japanse uitgever Saashi & Saashi komt met twee nieuwe spellen naar SPIEL Essen 2023. Men neemt ook een bescheiden hoeveelheid oudere titels mee. Saashi & Saashi deelt de stand (hal 2, stand E116) met Oink Games en Itten.

Het dobbelspel Newsboys gaat over het uitbreiden van krantenwijken in New York aan het einde van de negentiende eeuw. Een speler draait elke beurt de bovenste kaart van de stapel open. Deze toont drie wijksymbolen. Iedere speler gooit zijn drie dobbelstenen, kiest één symbool en krast zoveel velden af als het aantal symbolen op de kaarten en zijn dobbelstenen. Je verdient punten door jouw krantenwijk sneller uit te breiden dan jouw tegenstanders. Tussen de bedrijven door mag je niet vergeten om hogere lonen af te dwingen via stakingen, anders verdien je uiteindelijk te weinig.

Newsboys is een ontwerp van Saashi. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

In het bordspel Come Sail Away! laat jij passagiers aanboorden op jouw luxe cruiseschip en begeleid jij ze naar hun favoriete cabines en faciliteiten. Je verdient punten door de ruimtes op jouw schip soepel te vullen, soms met bonuspunten wanneer je sneller bent dan jouw tegenstanders. Via passagiers met bagage verdien je stappen op het bagagespoor. Hierdoor mag je extra cabines plaatsen, extra passagiers aanboorden en verdien je bonuspunten. Tijdens het spel moet je zien te bewaken dat jouw schip voldoende ruimte voor de passagiers heeft. Op ontevreden passagiers zit je namelijk niet te wachten.

Come Sail Away! is een ontwerp van Daryl Chow en Saashi. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 25 minuten.

Meer informatie: