Draken in El Dorado

Via mijn plaatselijke spellenspeciaalzaak Spellenpoort Amersfoort ontdekte ik dat 999 Games voor Reiner Knizia’s uitstekende deck building bordspel De Zoektocht naar El Dorado een nieuwe uitbreiding heeft uitgebracht. De naam van deze uitbreiding is El Dorado: Draken, Schatten & Mysteries, de inhoud bestaat uit drie modules. Dit is al de derde uitbreiding van dit spelsysteem; en naar verluidt zijn de ideeën van de auteur nog niet opgedroogd.

De module “Draken” introduceert draken, die aan het begin nog slapen, maar ontwaken wanneer een speelfiguur in de buurt komt. Vanaf dat moment mag je in plaats van jouw eigen speelfiguur de draak verplaatsen. Deze draak zet een speelstuk in zijn directe omgeving tijdelijk vast.

De module “Schatten” bevat schatfiches. Deze kun je verzamelen wanneer je ernaast staat en een metaaldetectorkaart speelt of wanneer je de gevraagde kaarten uit het spel verwijdert. Je kunt een schatfiche inzetten voor twee ‘gratis’ stappen. En verzameling van vier schatfiches geldt als het bereiken van de finish in El Dorado.

De module “Mysteries” introduceert valleitegels, die aan het begin van het spel gedekt op het speelveld liggen en worden omgedraaid zodra een speelfiguur op een naburig veld eindigt.

Meer informatie: