The Game Builders: najaar 2023

De Duitse uitgever The Game Builders presenteert op SPIEL Essen 2023 Planta Nubo, een expertspel van het auteurstrio Uwe Rosenberg, MiKe en ode. In dit spel moeten de spelers op hun gigantische boomplatform, een zogenaamde Arbor, energierijke planten telen en deze converteren naar groene energie. Met polyvormige tegels leg je perken aan, waar jij jouw bloemen plant. Met jouw bij-vormige luchtschepen vervoer je deze bloemen om opdrachten te vervullen en groene energie te winnen. Met deze groene energie drijf jij jouw energiekringloop aan, wat jou in staat stelt de belangrijke acties op jouw uitbouwkaarten te gebruiken. De acties worden via een worker placement mechanisme gekozen. Met tuinrobots en bezoekers kun je extra voordelen verdienen. Aldus groeit jouw Arbor tot grote hoogte en kun je op het tweede niveau imponerende wolkwouden laten groeien. Deze leveren aan het einde van het spel de zuurstofpunten waarmee je Planta Nubo wint.

Planta Nubo is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 30 minuten per speler. Op de website van de uitgever kun je de spelregels downloaden.

Je kunt het spel bij de distributeur voorbestellen en afhalen op de beurs. Je vindt deze uitgever in hal 4, stand H101.

Meer informatie: