Brazil: Imperial bij Geronimo

Geronimo Games heeft de Nederlandstalige editie van het bordspel Brazil: Imperial uitgebracht. Dit spel combineert resource management met de expansie en het conflict van een 4X-spel. Het speelt zich af in Brazilië, van de zestiende tot de negentiende eeuw. De spelers moeten in drie tijdperken door een combinatie van  civiele en militaire keuzes hun rijk uitbreiden. Het modulaire speelbord wordt aan het begin opgebouwd volgens het gekozen scenario. Iedere speler kiest een uniek volk met een vorst. Verder krijg je enkele persoonlijke opdrachtkaarten.

Een spelerbeurt bestaat uit twee fases: een actie- en een verplaatsingsfase. In de actiefase voer je de op jouw tableau gekozen actie uit. In de verplaatsingsfase mag je een leger verplaatsen. Er staan zes acties op jouw tableau. Je mag normaliter nooit twee keer dezelfde actie na elkaar kiezen. Je kunt gebouwen bouwen, grondstoffen beheren, het land verkennen, handel drijven, de steun van belangrijke personen verwerven en een leger rekruteren om jouw belangen te verdedigen. Wanneer een speler zijn opdracht van dat tijdperk voltooit, wordt het volgende tijdperk voor alle spelers ingeluid. Opdrachten leveren winstpunten op, bieden nieuwe spelopties en beëindigen uiteindelijk het spel.

Brazil: Imperial is een ontwerp van Zé Mendes. Het spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers vanaf 14 jaar duurt ongeveer 100 minuten.

Meer informatie: